Amerikaanse aandelen vestigen records terwijl het optimisme van beleggers groeit

Amerikaanse aandelen vestigen records terwijl het optimisme van beleggers groeit

Amerikaanse aandelen bereikten dinsdag nieuwe records, waarbij de Dow Jones-index voor het eerst boven de 30.000 punten sloot te midden van de hoop op een sterk economisch herstel en een einde aan politieke onzekerheid.

 

 

De S&P 500 bereikte ook een recordhoogte toen beleggers economisch gevoelige financiële en energieaandelen kochten.

 

De handel werd gevoed door positief Covid-vaccinnieuws en stappen om de presidentiële overgang van Joe Biden te starten. Bam aandeel advies is duidelijk.

 

De belangrijkste markten van Europa sprongen ook op, met de Londense FTSE 100 met een stijging van 1,5%.

 

President Donald Trump heeft groen licht gegeven voor de formele overdracht van de macht na de verkiezingsoverwinning van de heer Biden.

 

En positief nieuws over vaccins tegen het coronavirus heeft de hoop gestimuleerd dat de VS en de wereldeconomie volgend jaar op weg zijn naar normaliteit.

 

De Aziatische markten volgden de voorsprong van Wall Street, met de Japanse Nikkei met bijna 2% en de Hang Seng-index in Hongkong 1,4% hoger. facebook aandeel kopen online.

 

De indexen in Zuid-Korea, Australië, Nieuw-Zeeland en Singapore zijn allemaal gestegen.

 

“De mogelijkheid om volgend jaar een vaccin te krijgen, vergroot de kans dat we de vraag in het nieuwe jaar terug zullen zien”, zegt Phil Flynn, senior analist bij Price Futures Group in Chicago.

 

Ross Mayfield, analist beleggingsstrategie bij het in de VS gevestigde Baird, zei: “Als 2020 ons iets heeft laten zien, is het dat aandelenmarkten een enorm vermogen hebben om voorbij slecht nieuws te kijken als er zon aan de horizon is.”

 

Analisten zeggen dat het marktsentiment ook werd geholpen door nieuws dat suggereert dat de heer Biden de voormalige hoofd van de Federal Reserve Janet Yellen als zijn minister van Financiën wil.

 

Yellen getipt als eerste vrouwelijke Amerikaanse minister van Financiën

 

Fed-gevechten zetten een einde aan enkele ondersteuningsmaatregelen van Covid

 

Video onderschrift Biden: “Het is een team dat weerspiegelt dat Amerika terug is”

Tot de grote aandelenverhuizers op Wall Street behoorden vliegtuigbouwer Boeing, een stijging van 3,3%, en oliemaatschappij Chevron, een stijging van 5%. Investeringsbanken Goldman Sachs en JPMorgan Chase sloten respectievelijk 3,8% en 4,6%.

 

Andere grote winnaars waren Disney, American Express en IBM. Een stijging van het Tesla-aandeel bracht de marktwaarde van de elektrische autofabrikant boven de $ 500 miljard (£ 374 miljard).

 

Bij de afsluiting steeg de Dow Jones 1,54% tot 30.046,2, terwijl de S&P 500 1,62% steeg tot 3.635,4. De tech-zware Nasdaq-index steeg 1,3% tot 12.036,7.

 

Afbeelding copyright EPAWall Street verkeersbord

De olieprijzen stegen ook, met een stijging van de Amerikaanse ruwe olie met 4,25% tot $ 44,89 per vat en een Brent-stijging van 4% tot $ 47,89. De goudprijs, een favoriet bezit wanneer beleggers bang zijn, daalde met 1,6% tot $ 1.806 per ounce.

 

Maar het bullish sentiment komt ondanks de stijgende Amerikaanse coronavirusgevallen en miljoenen Amerikanen die nog steeds werkloos zijn, en sommige analisten vrezen dat aandelen een realiteitscheck moeten ondergaan.

 

Toenemende Covid-19-gevallen en vertraagde economische stimuleringsmaatregelen zijn rode vlaggen, zei James McDonald, CEO van Hercules Investments.

 

Maar het is niet alleen in de VS waar de aandelen sterk stijgen. De pan-Europese STOXX 600-index steeg 0,91%, terwijl de MSCI-index van aandelen over de hele wereld 1,44% steeg, waardoor het op schema ligt om op een recordhoogte te sluiten.