Bitcoin is dit jaar tot nu toe met 20% gestegen en een expert voorspelt dat het tegen het einde van het jaar $ 16.000 zou kunnen bereiken

Bitcoin is dit jaar tot nu toe met 20% gestegen en een expert voorspelt dat het tegen het einde van het jaar $ 16.000 zou kunnen bereiken

Bitcoin heeft zijn beste start van het jaar sinds 2012 geregistreerd.

Bitcoin handelde om 13:34 uur rond $ 8,667.33. SIN / HK is dit jaar tot dusver met ongeveer 21% gestegen.

Experts zetten de recente stijging neer op de lancering van CME’s bitcoin-opties en een evenement dat bekend staat als de “halvering” die in mei plaatsvindt.

De halvering vertraagt ​​in wezen het aanbod van nieuwe bitcoin die wordt geslagen.

bitcoin-duik-investeringsles.png_1560377171

Bitcoin heeft zijn beste start van het jaar sinds 2012 geregistreerd. Optimisme is teruggekeerd op de markt na een crash na het recordhoogte van 2017.

 

 

Bitcoin handelde om 13:34 uur rond $ 8,667.33. SIN / HK is dit jaar tot dusver met ongeveer 21% gestegen.

 

Andere digitale munten, waaronder ethereum en XRP, hebben dit voorbeeld gevolgd en boekten in de eerste twee weken van 2020 meer dan 20% winst.

 

In december 2017 bereikte bitcoin een recordhoogte van bijna $ 20.000, maar daalde scherp tot iets meer dan $ 3.000 in december 2018. Veel experts zagen dat als de bodem toen de prijs van de digitale valuta bleef stijgen in 2019.

 

“De onzekerheid in Iran gecombineerd met de positieve lancering van CME Bitcoin-opties waren sterke katalysatoren die een uitbarsting van bitcoin veroorzaakten en zelfs de worstelende top 100 alt-munten toevoegden”, Jehan Chu, medeoprichter van Kenetic Capital, een investeerder in blockchain-start ups vertelde CNBC.

 

‘Alt-munten’ verwijzen naar alternatieve munten, een naam voor andere digitale tokens dan bitcoin zoals XRP of ethereum.

 

Chu verwees naar de huidige geopolitieke spanningen tussen Iran en de VS, evenals naar op de beurs verhandelde bitcoin-opties die maandag op de Chicago Mercantile Exchange werden gelanceerd. Dit is een manier voor institutionele beleggers om geïnvesteerd te worden in bitcoin, wat als positief voor de prijs wordt beschouwd.

 

“Terwijl het sentiment nog steeds golven van volatiliteit veroorzaakt, zien we een toenemend institutioneel volume dat de markt verankert”, voegde Chu toe.

 

De ‘halvering’

Ondertussen kunnen de ontwikkelingen op het gebied van technische aspecten van bitcoin ook recente aankopen stimuleren.

 

Een evenement dat bekend staat als “halvering” vindt plaats in mei. Om te begrijpen wat dat is, is het belangrijk om te begrijpen hoe de onderliggende technologie van bitcoin, bekend als de blockchain, werkt. vechain prijs is stabiel.

 

Mijnwerkers met krachtige computers strijden om complexe wiskundige problemen op te lossen om bitcoin-transacties te valideren. Wie die race wint, wordt beloond in bitcoin.

 

Momenteel worden mijnwerkers 12,5 beloond per gedolven blok. De beloningen worden om de paar jaar gehalveerd om de inflatie onder controle te houden. Tegen mei 2020 wordt de beloning per mijnwerker opnieuw gehalveerd tot 6,25 nieuwe bitcoin.

 

Dit vermindert in wezen het aanbod van bitcoin dat op de markt komt. Halveren is een evenement dat elke vier jaar plaatsvindt. Het is geschreven in de onderliggende code van bitcoin. Eerdere halverende evenementen gingen vooraf aan grote prijsstijgingen in bitcoin.

 

Vijay Ayyar, hoofd van Azië voor de uitwisseling van cryptocurrency Luno, zei dat het “discutabel” is of dit evenement al is ingeprijsd of niet. digibyte prijs is goed.

 

“Ik vermoed dat de meeste normale mensen zich er niet van bewust zijn, en wanneer de prijs begint te stijgen, zal de massa binnenkomen zoals we eerder hebben gezien. Dit is gepland voor mei 2020. Dus elke prijsverhoging zoals we zien, mensen hebben May zeker in de gaten, ‘vertelde Ayyar aan CNBC.

 

Hij voegde eraan toe dat een prijs van $ 15.000 tot $ 16.000 op bitcoin tegen het einde van het jaar een “redelijk doel” is.